Goed begonnen…

Elk begin heeft iets groots in zich: omdat we het zien als een nieuwe start en omdat we alert zijn voor nieuwe kansen die zich aandienen. Voor ouders met kinderen is niet alleen 1 januari het moment om voornemens te maken, maar voor ons gaat ook het nieuwe schooljaar niet zelden gepaard met een heleboel voornemens en plannen. Het lijkt me dan ook niet toevallig dat je net nu op social media overrompeld wordt door foto’s met #NewJob… Een nieuwe start lijkt dan ook altijd de uitgelezen kans om die droom na te jagen of om die kans die zich aandient te grijpen om de betere versie van onszelf te worden: als mens, als vrouw, als werknemer, als mama,… IMG_6088

De spreekwoordelijke schone lei van het nieuwe schooljaar, werd enigszins overschaduwd over de negatieve berichten over het feit dat 1 september op een vrijdag viel en samenviel met het offerfeest en dit is een discussie waar ik bewust omheen ga draaien want dit heb je gewoon met een vaste startdatum: de ene keer is het een maandag, dan weer een dinsdag,… en ideaal is het nooit. Los van de datum, verliep de dag voor ons verrassend normaal: de zenuwen en de spanning voor die eerste dag, de nieuwsgierigheid naar de nieuwe juffen, het opnieuw klaarleggen van de boekentas bleek nergens voor nodig. Guillaume liep –veel enthousiaster dan vorig jaar toen hij naar de eerste kleuterklas ging en alles nog veel nieuwer was – op de speelplaats, ging bij zijn vriendjes en verdween in de klas, zonder ons nog een blik te gunnen. Niet helemaal de uitgebreide lieve woordjes en afscheidsknuffels waarvan ik had gedroomd toen ik verlof plande om erbij te zijn bij deze belangrijke mijlpaal, maar wel een heel goed teken natuurlijk.IMG_6057IMG_6061

Tijdens het koffiemomentje, aangeboden door het oudercomité, regende het clichés met als meest gehoorde “ze worden zo snel groot”, maar uiteraard allemaal zo waar want het leek pas gisteren en ineens is hij al 4 en staat hij al halfweg zijn kleuterschoolcarrière…

Voor mij deze keer geen voornemens, maar gewoon genieten van mijn oudste zoon die al een heus klein meneertje wordt en van de jongste zoon die ook al een klein meneertje wil zijn, want die was bijna niet te stoppen om mee te gaan met zijn broer en vrienden.

Veel liefs
Kris
xXxX

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s