Bioscoopbezoek met een 4-jarige: Cars 3

Wanneer is een kind rijp om naar de film te gaan? We vroegen het ons al tientallen keren af en hebben al evenveel keer op het punt gestaan Guillaume mee te nemen voor een eerste uitje naar de film, maar met de nieuwste Cars 3 konden we natuurlijk niet anders dan hem met ons op sleeptouw nemen.

Cars 3 is de nieuwste Disney® – Pixar® animatiefilm en de opvolger van de films uit 2006 en 2011, met opnieuw Bliksem McQueen in de hoofdrol. Ja, niet Lightning, maar Bliksem, want we gingen met onze 4-jarige uiteraard naar de Vlaams gesproken versie. De trailer van de film kan je hier bekijken. Bliksem blijkt na al die jaren niet meer de snelste en wordt ingehaald door de nieuwste generatie racers met erg vooruitstrevende trainingstechnieken met onder andere simulators. Het einde van zijn carrière dreigt aan te breken en hij krijgt de jonge trainster Cruz Ramirez toegewezen om hem terug in topconditie te krijgen voor de belangrijkste Piston Cup van zijn carrière.

Ik keek er erg naar uit omdat ikzelf ook mooie herinneringen heb aan mijn cinemaatjes als klein meisje, maar ook omdat Benoit en ikzelf ook geregeld naar de bioscoop gaan op date night en het dus bijna niet anders kon of de kindjes moeten ook die bioscoop-microbe hebben.

Na alle voor- en nadelen te hebben afgewogen gingen mama, papa met hun oudste zoon naar Cars 3 en het was fantastisch! Wat ik prachtig vind aan kinderen is hoe zij niks als vanzelfsprekend beschouwen, maar overal verwondering voor hebben. Eerst stonden we in de inkomhal waar ontzettend veel mensen waren en dat vond hij al fantastisch, want zoveel mama’s, papa’s en grote kinderen in de cinema en hij was daar één van.IMG_5852

Nadien vertelden we hem dat je eerst in de winkel waar ze alleen maar snoepjes, chips, drankjes en koekjes hebben, je dingetjes moet gaan kopen. Opnieuw het Walhalla van een 4-jarige. Guillaume moest er niet lang over nadenken en stapte vastberaden naar de M&M’s-stand, waar hij zijn bekertje vulde.IMG_5858

IMG_5855

In de zaal nummer 1 aangekomen, werd de verwondering alleen maar groter. Waaw, een televisie zo groot als onze muur!. Hij installeerde zich dan ook vrolijk in de zeteltjes met zijn drankje en zijn snoepjes als een echte grote meneer die nooit iets anders had gedaan in zijn zeteltje en liet alles op zich af komen. Tijdens de pauze gingen we eventjes naar buiten, vertelde Guillaume over wat hij had gezien en nam hij foto’s.

En na een 10-tal minuutjes gingen we dolenthousiast opnieuw in de zaal plaatsnemen voor het tweede deel van onze film, waarvan het enkel het laatste half uurtje iets moeilijker begon te worden om stil te zitten, maar ik kan niet zeggen of dit aan de film lag, dan wel aan het tijdstip, want het was een bewogen dag en intussen toch al 19u. In elk geval: Guillaume was dolenthousiast en wij natuurlijk ook!IMG_5877

Belangrijk voor een uitje naar de film met de kinderen is om met het volgende rekening te houden denk ik:

 • Probeer thuis of ze een volledige film kunnen uitkijken.
  In de meeste kinderfilms wordt een pauze gegeven, dus een keertje weglopen om een koekje te halen moet ook wel kunnen natuurlijk.
  => Wij bekeken Cars en Cars 2 al tientallen keren, dus dat zat wel goed voor ons.
 • Kijk of de film hen voldoende interesseert.
  Naast kunnen stilzitten, moeten ze het vooral willen, dus de film moet hen zeker aanspreken. Het kan helpen om vooraf naar de prequels en/of trailers te kijken. Ook merchandising van de film al op voorhand hebben, kan helpen opdat ze zich meer betrokken.
  => Cars was voor ons al voldoende gekend, dus aan interesse sowieso geen gebrek.
 • Kies je tijdstip met zorg.
  Elk tijdstip heeft zo wel zijn voor- en nadelen. De voorstelling van 14u kan een ideaal familiefilm-moment zijn, maar kan ook voor kindjes die ’s middags wel eens een dipje krijgen, een gevaar zijn om in slaap te vallen. Films om 20u en 22u vind ik persoonlijk te laat en vooral in die laatste kan ik zelf soms nauwelijks nog de ogen openhouden. Een mooie middenweg kan de film van 17u zijn, wat na alle prikkels leidt tot ofwel heel goed kunnen slapen thuis ofwel de ganse nacht wakker liggen. Tot slot kan je geregeld ook wel eens op zondagochtend naar een (kinder)film.
  => Wij kozen voor de voorstelling van 17u omdat we weten dat Guillaume na een drukke dag sowieso slaapt als een roosje.
 • Ken je kind en beslis zelf of het al kan of niet.
  Wij besloten deze uitstap eens enkel voor onze 4-jarige Guillaume te houden en oma kwam babysitten op onze 2-jarige Thibault. Wat anderen ook denken, de kindjes hadden allebei een superleuke namiddag en genoten beide van een beetje exclusieve aandacht.

 

Veel liefs
Kris
XxXIMG_5872

 

18 reacties

 1. Klinkt als een heerlijke geslaagde middag! Wat een goede tips geef je ook. Echt goed om die mee te nemen mocht ik eens met een kind naar de bios gaan. Fijn dat jullie het leuk hebben gehad!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s