The wedding – onze DIY uitnodigingen

Zelf de dingen maken zoals in grootmoeders tijd is onder de nieuwe naam DIY (do-it-yourself) terug helemaal hip en trendy geworden en zo zijn oma’s breinaalden voor velen toch weer van onder het stof gehaald. De DIY-microbe heeft zich ook vertaald in de huwelijksfeesten zo bleek wanneer ik (vooral in online) bruidsmagazines las dat tegenwoordig ook trouwuitnodigingen zelf gemaakt  worden. Een kant-en-klare uitnodiging bestellen wordt blijkbaar niet meer gedaan en ik ging dan ook mee met de trend, niet zozeer om “mee”  te zijn, wel om het geheel toch persoonlijker en leuker te maken.

We bespraken met de drukker wat we graag wilden bereiken en kwamen tot het idee om 5 losse kaarten te gaan maken:

  • 1 kaart met de uitnodiging voor de kerk, in naam van onszelf.
  • 1 kaart met de uitnodiging voor de kerk, in naam van onze ouders.
  • 1 kaart met de uitnodiging voor het volledige avondfeest.
  • 1 kaart met de uitnodiging voor het dansfeest.
  • 1 antwoordkaart

P1060485De uitnodiging voor het dansfeest, is het leuke alternatief dat wij kozen voor een receptie, omdat wijzelf allesbehalve fan van recepties zijn. Niet omdat het maar de receptie is, want ik begrijp heel goed dat je niet iedereen die je kent op je feest kan vragen, om organisatorische, financiële of welke reden dan ook. Wel omwille van het tijdsbestek: een receptie duurt in de regel 1,5 tot 2 uur, wat ik gewoon niet in verhouding vind tot alles wat je moet doen om je klaar te maken voor een trouwreceptie in die zin dat er toch vaak meer voorbereiding aan vooraf gaat (kleed – kappersbezoek – opmaken – traject heen en terug). Zelf wou ik dat niet doen en al helemaal niet op een vrijdag omdat je dan van je receptiegasten verlangt dat ze vroeger stoppen met werken, terwijl je ze dan wel om 20u naar huis stuurt als het leuke nog moet beginnen… (Dit is uiteraard gewoon mijn mening en hiermee wil ik uiteraard niemand beledigen die wel voor een receptie kiest…)

Wij kiezen dus voor een dessertbuffet en dansfeest. Om 22u worden de nieuwe gasten verwelkomd met een glas champagne, mogen ze aanschuiven aan tafel om samen met iedereen te genieten van het dessertbuffet én kunnen ze nadien nog eens tot in de vroege uurtjes dansen!

De antwoordkaart voegden we als laatste toe, in de hoop toch veel respons te krijgen. Hierop vermeldden wij geen dresscode, waar we op zich wel lang over getwijfeld hebben want niemand wil iemand in een rode short, met sandalen en witte kousen zien verschijnen, maar we hebben het erop durven wagen… Op de antwoordkaart plaatsten we overigens R.S.V.P. (naar het Franse répondez s’il vous plaît) omdat dat blijkbaar ook tot de huwelijksetiquette behoort…

Deze 5 afzonderlijke kaarten lieten we drukken en wou ik op een leuke DIY-manier samen houden. Ik vond talrijke tips, van stofjes met prints, kleefbandjes, kralen, glitters, vlinderfiguurtjes, hartjes,… Maar ik koos ervoor –omdat het bij het thema van onze trouw past- op het met een vintage touwtje te doen, met daarop een stukje jute met kant en een veertje. Dit omdat ik zowel het oude touw, de jute, de kant als de veer, heel romantische attributen vond. Ik vond dan ook verschillende ideeën op Pinterest en probeerde alles wat ik mooi vond te combineren. Daarnaast probeerde ik ook nog bloemen, lavendel, stempels,… maar van al deze vond ik dat het er te veel DIY uit zag. En dat is natuurlijk net wat je niet wil bij DIY: het mag duidelijk zijn dat je het zelf geknutseld hebt, maar het mag er niet te zelf-geknutseld uitzienBegrijpe wie begrijpe kan… Nu, het was even zoeken, het was vooral heel veel werk om steeds de touwtjes, veren, jute en kant te knippen en bevestigen, er was heel veel engelengeduld voor nodig, maar ik ben zelf zo trots en blij met het resultaat en ik kreeg er zoveel complimentjes over dat ik ze graag met jullie wou delen… Hopelijk vinden jullie deze net zo mooi als ikzelf! Ik ben benieuwd naar de reacties en ik tel intussen vol spanning af naar mijn GROTE DAG!IMG_5517IMG_5519IMG_5521IMG_5523

Veel liefs!
Kris
XxX

 

15 reacties

  1. Wat een leuke uitnodigingen. Maar ik snap het niet helemaal… Er komen dus gasten om 20.00u voor een dessertbuffert en dans? En zij gaan om 22u weer weg? En dan komen er weer nieuwe gasten? Ik bedoel het niet veroordelend hoor, ben gewoon nieuwsgierig naar hoe het gaat.

    Geliked door 1 persoon

    • Dankje! Familie en dichte vrienden komen om 18u30 voor aperitief, voorgerechten, hoofdgerecht en dan om 22u komen er extra gasten bij. Iedereen eet dan samen het dessert buffet en iedereen kan tot in de vroege uurtjes blijven dansen!

      Like

    • Het is net dat wat ik vreselijk vind aan een traditionele receptie: aankomen om 18u en als het leuke moet beginnen om 20u naar huis moeten. Dus wij sturen niemand naar huis! 😃

      Like

Plaats een reactie