Date night @ ’t Laethems Ros + hoe ons liefdesverhaal daar begon…

Dat we het de laatste tijd heel erg druk hebben is geen geheim meer: mei en juni zijn traditioneel onze drukkere maanden en dat in combinatie met de laatste weken werken en de voorbereidingen voor de trouw maakt dat het bloggen op maandag, woensdag en vrijdag niet altijd lukte. Maar vandaag maak ik met heel veel plezier nog eventjes de tijd vrij om te vertellen over onze date night van gisteren, die een hele bijzondere werd: omdat het ook alweer de eerste date was in een maand tijd , omdat het heel mooi weer was, maar vooral omdat het de locatie is waar ik Benoit voor het eerst ontmoette in het voorjaar van 2010.

Hoe ons liefdesverhaal begon:

In februari 2010, ging ik samen met een 10-tal toenmalige collega’s uit eten in ’t Laethems Ros waar ik die avond de enige vrijgezel in het gezelschap was. Toen een jongeman de zaal binnenkwam, besloten mijn vriendjes en vriendinnetjes een einde te maken aan mijn eenzame bestaan en zagen ze wel een goede match” in mezelf en de knappe jongeman in zijn wit hemd. Ik stond op die moment echter niet helemaal open voor een relatie en was dan ook niet te overtuigen om hem aan te spreken, waardoor mijn gezelschap dan maar besloot dat voor mij te gaan regelen. Terwijl ze me aanprezen bij de jongeman –Benoit, een 23-jarige dakwerker zo bleek- kreeg hij echter ineens oog voor een vriendin waarop hij afstapte en zei “Ken ik jou niet van ergens?”. Even een vervelend momentje, de vriendin zat gegeneerd op haar stoel te draaien omdat ze immers de bedoeling had mij van ‘ straat te krijgen en niet zichzelf, maar daarmee was er uiteraard wel een eerste gesprek. Benoit vertelde over waar hij was opgegroeid en zo bleek dat hij niet mijn vriendin, maar haar zus jarenlang had gekend als vriendin van de familie en als babysit. Dus het eerste misverstand werd hierbij opgelost en we besloten samen dat de wereld echt wel klein is… Na een neutraal gesprek waarin ook wij allemaal iets over onszelf vertelden, waren er tot groot ongeduld van mijn tafelgenoten, nog geen nummers uitgewisseld, dus kwam iemand met het lumineuze idee om op een papiertje “Kris” met mijn nummer te schrijven. Benoit kreeg het briefje en het tweede misverstand werd geboren, toen hij dacht dat “Kris” één van de twee mannen van mijn gezelschap was.

Het derde misverstand is nog steeds niet uitgeklaard…

Uiteindelijk vertelden wij dat we na ons eten zouden in de toenmalige Bobar een glas gaan drinken en dat hij, als hij zin had, bij ons kon komen. We gingen dan ook naar de bar, maar kregen geen Benoit te zien en besloten dan na een uurtje -kan ook iets langer zijn, weet ik niet precies meer- allemaal huiswaarts. Ik kreeg nog wat troostende woorden omdat onze date niet was komen opdagen en we namen afscheid aan de bar omdat mijn wagen op een andere parking stond dan die van mijn vriendjes en vriendinnetjes. Als bij toeval stapte ik net vlak voor de deur van het restaurant, op het moment dat Benoit daar buitenkwam. Daar ontstond dus het derde misverstand, dat we dus nog steeds niet hebben opgehelderd, want ik kreeg namelijk de vraag of ik daar al een ganse avond op hem liep te wachten en mijn antwoord dat ik net van Bobar kwam en dat ik juist naar mijn wagen ging werd weggelachen. En nog steeds dus! Ik was op het moment zelf nogal beledigd waardoor Benoit even moest aandringen, maar we uiteindelijk besloten om nog naar Gent te rijden met de wagen en we naar Café Théatre een cocktail en een Bacardi-cola gingen drinken. En op diezelfde plaats, hadden we, een paar dates later onze eerste kus op 24 maart 2010!

Gisteren opnieuw in ’t Laethems Ros geland

IMG_5501Omdat gisteren waarschijnlijk de laatste date night voor ons huwelijk was, was het natuurlijk wel heel symbolisch om naar één van die twee plaatsen terug te keren om nog eens samen te zijn waar het allemaal begon. We kwamen er laat aan, maar kregen nog een tafeltje toegewezen. Benoit koos voor een filet pure met champignonroomsaus en frietjes en ik koos voor de pasta met kreeft. IMG_5502We genoten van de nostalgie, van elkaar en van de kreeft die ontzettend lekker was!IMG_5504 Nog even aftellen en over 2 weken zijn we ook voor de kerk verenigd als “man en vrouw”.

Veel liefs
Kris
XxX

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s