Vakantie met kinderen versus vakantie zonder kinderen

Het is alweer juni, dus dat betekent dat we ons in de laatste maand voor de grote vakantie bevinden en voor ons ook de laatste maand voor ons huwelijk. Wij boekten onze reizen als een ruim aantal maanden terug, niet zozeer omdat de reisbureaus ons al sinds januari willen doen geloven dat er bijna geen plaats meer is, maar wel omdat we net in die donkere koude maanden, dat lichtpuntje en die mooie vooruitzichten wel kunnen gebruiken, om ons door de wintermaanden te slepen zeg maar.

Dit jaar mag het wel heel bijzonder worden, want dit jaar is het natuurlijk onze huwelijksreis. Nu ja, huwelijksreizen, eentje met de kindjes (dus, de gezinsvakantie eigenlijk) en eentje met ons twee (de eigenlijke huwelijksreis als je het zo wil noemen) en in het reisbureau viel me op hoe extreem uiteenlopende verwachtingen we voor beide reizen hebben, vandaar dat ik hier even onze tips voor vakantie met versus zonder kids op een rijtje zet.

– Voor een vakantie met kinderen is het beter -uit onze ervaring- een zo groot mogelijk hotel te nemen. Immers hoe groter het hotel, hoe meer kinderen, hoe meer kinderanimatie, hoe meer kids-proof eten en hoe groter en mooier het kinderbad. En al deze bovenstaande leiden natuurlijk tot meer plezier voor de kinderen.

versus: Voor ons twee, hebben we liever een heel rustig hotel, hoe minder andere mensen we zien, hoe beter.

Zoveel mogelijk Belgen en Nederlanders in het hotel is een troef voor een vakantie met kinderen omdat ze zo sneller aan de praat geraken met andere kindjes aan het zwembad of meer plezier beleven ’s avonds in de kinderdisco als ze iemand hebben die ze begrijpen en vooral omdat er dan ook meer kans is dat er een Nederlandstalige animator in huis is.

versus: Voor ons geldt het omgekeerde: hoe minder Nederlandssprekenden ik tegenkom op vakantie hoe beter, want voor je het weet ben je aan het socializen, maak je vrienden en zit je ’s avonds met anderen te dineren. En nee, dat is nu echt niet de bedoeling van onze huwelijksreis. Misschien denken we daar over 25 jaar anders over als we ons jubileum gaan vieren… 😉

– Hoe meer lawaai, clubdans en animo in en rond het zwembad hoe beter want hoe boeiender en spectaculairder voor de kindjes.

versus: Hoe meer rust, natuur en stilte, hoe beter wij zullen kunnen genieten en zen worden met ons twee.

– Absoluut geen privézwembad of swim-up-kamer met de kindjes omdat ik nooit rust zou vinden en in voortdurende staat van angst zou rondlopen uit schrik dat één van ons twee jongetjes in dat zwembad zou vallen. (Dit gezegd zijnde, neem ik mezelf overigens nogmaals voor om op vakantie toch zoveel mogelijk met de kindjes te oefenen om te leren zwemmen.)

versus: Ja, een privézwembad is geen plus, maar is sowieso een vereiste voor ons twee.

Twee aparte slaapkamers én een terras met uitzicht want als de kindjes in bed liggen tegen 8 à 9 uur, is het toch aangenamer te kunnen rustig op ons terrasje zitten met een glaasje en even tot rust te komen.

versus: Voor ons twee is dat het enige waar gelijkenissen zijn met de vakantie met de kinderen. Nu ja, die twee aparte slaapkamers hoeven niet, maar een beetje ruimte en een aangenaam terras om ’s avonds rustig te kunnen nagenieten van de dag zijn wel onontbeerlijk.

– Laat die animatie maar komen op onze gezinsvakantie, want hoe meer lawaai hoe meer vreugd voor onze kindjes.

versus: Voor de reis met ons twee daarentegen zou ik gruwelen van het idee dat een overenthousiaste animator ons 5 keer per dag komt wakker maken aan onze strandstoel om te vragen om “wasserpolo zu spielen”.

– Veel glijbanen, een aquapark, speeltuinen,… zijn een grote troef voor onze gezinsvakantie.

versus: Op onze eigenlijke huwelijksreis kozen we toch voor rust en sereniteit…

Grootschalige buffetten met elke dag spaghetti, frietjes, macaroni en chocolade-ijs juichen we toe voor een weekje met ons vier.

versus: Met ons twee kiezen we liever voor minder voedselverspilling en een meer de lokale keuken.

We zochten dus naar twee ontzettend verschillende types hotels, maar vonden voor beide reizen precies wat we zochten en nog veel meer… De vakantie met ons vier gaat naar een groot resort in Mallorca, die door touroperator “Tui” heel erg wordt aangeraden voor families met kinderen. De (bijna 600!) kamers zouden er heel modern en ruim zijn (valt natuurlijk nog af te wachten) er zijn 5 zoetwaterbaden (heel belangrijk, we hadden ooit eens allemaal zoutwaterbaden en ik zie de meerwaarde niet…), 4 kinderbaden, waarvan 1 babyzwembad van 0 tot 4 jaar en 1 piratenboot-zwembad. Dat laatste alleen al zou voor Guillaume voldoende geweest zijn om voor dit hotel te kiezen. Er zijn 2 buffetrestaurants met showcooking, 4 themarestaurants, 3 snackbars en 4 poolbars

Voor ons twee twijfelden we heel lang tussen Curaçao en Malediven, maar kozen we uiteindelijk omdat het nog net iets romantischer leek voor een prachtig hotel in de Malediven, waar we kozen voor een Island villa met zwembad en een eigen pad naar het strand. Daarnaast belooft het hotel onvoorwaardelijk comfort, dus dat kan bijna niet tegenvallen (al denkt de doemdenker in mij natuurlijk altijd van wel en moet ik dat eerst allemaal eens zien). Ook dit hotel heeft 7 heel verschillende restaurants waaronder een sushirestaurant (daarvoor moet ik Benoit eerst nog weten te overtuigen om zich aan een stukje rauwe vis te wagen), maar ook een restaurant over het water en een restaurant waar je de sterren en de zonsondergang kan zien. Daarnaast is er ook wekelijks een openluchtcinema. Heel veel moois om naar uit te kijken dus…

Veel liefs
Kris
XxX

Wil je al in de stemming komen voor vakantie en mooi weer? Bekijk dan hier ons fotoverslag van vorig jaar in Grecotel Imperial Thalasso, Kos, Griekenland. p1010843

6 reacties

    • Oh, leuk! Ik ben ook fan van de Griekse eilanden, vorig jaar gingen we naar Kos. Bij je broer is nog perfecter: heb je er een gids bij die je de echt leuke plekjes kan laten zien.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s