Op audiëntie bij juf Kim… #2

Het vorige oudercontact bij juf Kim dateert van november, dus bij het begin van het schooljaar en omdat het schooljaar er bijna op zit, werd het tijd om nog eens bij Juf Kim langs te gaan om te horen hoe Guillaume dit schooljaar evolueerde.

VORIGE KEER…

…omschreef ik onze 3-jarige als een echte kleuter met gedrag van voorbeeldig flink en heel erg rustig tot buitensporig wild, met zelden iets er tussen in. Nu is hij bijna 4 en is er weinig veranderd, behalve misschien dat de ongehoorzame momenten zeldzamer worden en hij een echte voorbeeld-jongen is. Wel nog steeds een echte jongen met veel lawaai en wilde spelletjes, maar dat is voor ons allemaal best: papa bleek namelijk vroeger ook geen rustig stilzittend jongetje geweest te zijn… Het mooiste is dat hij altijd zo lief is voor iedereen en nog het meest van al voor zijn broertje…

IN NOVEMBER…

…was Juf Kim van oordeel dat alles motorisch goed is, met een goede evolutie in de fijne motoriek, dat taal nog niet helemaal goed is, dat hij vaak met auto’s speelt, als eerste begint te dansen bij muziek en meestal lief is naar andere kindjes, maar nog vaak alleen speelt en nog moet leren samen spelen. Omdat dit inderdaad een complete beschrijving is van hoe Guillaume is, was ik opgelucht omdat dit betekende dat zijn juf hem kent en begrijpt en vooral omdat hij zich er goed voelt en dus zichzelf kan zijn. We hoopten een beetje hetzelfde te horen vandaag, maar wat betreft taal, waren we best wel benieuw naar wat ze zou zeggen, vooral omdat we ook omwille van de taal ook een gesprek met de zorgjuf, juf Margot gepland hadden.

OP DIT OUDERCONTACT…

…stopten we allebei vroeger met werken en verschenen we om 18u30 stipt voor juf Kim, voor het langverwachte oudercontact. Tot onze grote vreugde bleek Guillaume een goede evolutie te hebben gemaakt waardoor zowel op vlak van taal als motoriek als fijne motoriek de doelstellingen van het eerste kleuterklasje haalde. Hij doet het ook sociaal goed, speelt veel met auto’s en treinen, hij is heel muzikaal en kan al goed tot samenspel komen met andere kindjes.

CONCLUSIE

Guillaume is geslaagd in het eerste kleuterklasje, mag nu genieten van de laatste maand school en mag dan na 2 welverdiende maanden vakantie, overgaan naar het tweede kleuterklasje.

Veel liefs
Kris
XxX

 

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s