Helemaal klaar voor een lang zonnig weekend met het allermooiste cadeau voor in de tuin!

Ik ben een echt zomer-mens en na de koude wintermaanden, ben ik altijd heel blij als de maand mei is aangebroken. In de maand mei, krijg ik echt het lentegevoel want na een aantal voorsmaakjes van de lente, is de maand mei traditioneel toch de maand waarin het eerste echte mooi weer begint en daarnaast is het natuurlijk ook de maand waarin we Moederdag vieren en waarin we vele lange weekends hebben zoals er nu ook alweer één voor de deur staat! Dit weekend hebben we alles: vier dagen met ons vier thuis genieten van elkaar en van het mooie weer.

Sinds vandaag hebben we een nieuwigheidje in de tuin om het mooie weekend nóg mooier te maken. Een cadeautje waar ik heel toevallig opkwam bij het zoeken naar leuke foto-ideeën voor Moederdag -want ja, koffiemokken, muismatjes en dergelijk zijn al de revue gepasseerd- toen ik in contact kwam met de fotocadeau.nl. Zij beheren onder andere volgende websites: FotoOpHout, FotoOpGlas, FotoOpCanvas waar je je foto’s kan laten drukken op (zoals de naam het zegt) respectievelijk hout, glas of canvas. Mijn oog viel echter meteen op de tuinposter op maat, waar je een tuinposter kan laten maken. Hoe geweldig en vooral hoe origineel is dat?! Ik heb nog maar zelden foto’s in een tuin zien hangen…IMG_5341

Ik zocht op internet naar inspiratie voor tuinposters en kwam na een beetje google-zoek-werk, tot de vaststelling dat tuinposters helemaal in zijn, dus ik kon niet meer wachten om helemaal mee te zijn met deze fototrend… Ik ging aan de slag via tuinposteropmaat.nl, wat een heel betaalbare en zeer gebruiksvriendelijke site bleek te zijn. Foto uploaden, afmetingen kiezen, ophangsysteem kiezen en klaar! Ik ging voor de afmeting van 120 cm op 90 cm omdat deze me een goede afmeting leek: voldoende groot, maar toch niet te groot om niet over-the-top te zijn. Ik koos voor een naturelle foto van de twee broertjes in de tuin (omdat die tenslotte ook in een tuin komt te hangen) die ik eerder postte in mijn “Lentekriebels post”.site1

Het handige aan deze site vond ik vooral dat ik geen app of software moest installeren -omdat ik niet erg trouw ben aan mijn fotocadeaus-leveranciers en het vervelend vind om een 10-tal softwarepakketten op mijn PC te hebben. Het bestellen ging ook eenvoudig in een paar klikken, maar je kan zo gek doen als je wil: een fotocollage van verschillende foto’s maken, tekst toevoegen,… Alles is mogelijk. Ook in de ophangsystemen zijn er meerdere mogelijkheden: ik koos voor de basisoplossing met 4 ringen, al twijfelde ik nog even over het aluminiumframe, maar bij nader inzien besloot ik het dan toch basic te houden om het gevoel van rust dat we in een tuin toch proberen te creëren te behouden.

De beloofde levertijd was 5 dagen en omdat ik al ervaring heb met fotocadeaus die niet helemaal ongeschonden het transport doorkomen, was het bang afwachten vorige week. Het pakje kwam gelukkig helemaal perfect vanuit Nederland in een stevige doos aan en binnen de beloofde (korte) levertermijn. Ik verliet ons postkantoor dan ook met een big smile. Met veel trots presenteer ik jullie hier het resultaat!
IMG_5339IMG_5337IMG_5335

Van de drukkwaliteit van de poster ben ik overigens heel erg –positief!- verrast want het is tenslotte een zelfgemaakte foto die je ineens gaat uitvergroten tot 120 cm bij 90 cm. Guillaume vond het vooral ook super om een hele grote versie van zichzelf te zien en omdat 4-jarigen grote fan zijn van zichzelf, vond hij het vooral geweldig mooi! Als volwassene denk ik dat je best wel een beetje schrikt om een larger-than-life-foto van jezelf te zien, maar voor een kleuter is dat het mooiste cadeau ooit…!
IMG_5347IMG_5349IMG_5355IMG_5357Algemeen denk ik ook wel dat de poster kwalitatief goed is, maar we zullen natuurlijk pas na enige tijd kunnen zien wat de impact van de weersinvloeden die je buiten hebt zoals zonnelicht, wind en regen op de poster. Mijn eerste indruk is in elk geval dat het doek dik en sterk is en ook Benoit, die ervaring heeft met baches in de bouw (om een bouwwerf af te sluiten en/of reclame te maken) lijkt van oordeel dat deze wel tegen een stootje kan. Bovendien geven ze bij “Tuinposter op maat” 2 jaar garantie op de kleuren.
IMG_5345IMG_5343Ik ben alvast ontzettend blij: het resultaat is nog mooier dan ik dacht, het past wonderwel heel mooi, de gaten en ringen zijn veel minder opvallend dan ik dacht en het is wat ons betreft zeker en vast een meerwaarde voor de tuin!
IMG_5351IMG_5353

Veel liefs en een heel fijn lang en zonnig weekend gewenst!
Kris
XxX

Deze post kwam tot stand dankzij een samenwerking. De review is uiteraard mijn eerlijke mening.

Als je op deze link doorklikt, kan je zelf ook aan de slag met een tuinposter en voor 18 juni 2017, krijg je nog eens 20 % korting per fotoproduct (of 25 % bij 2 en 30 % bij 3)…
IMG_5359IMG_5361

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met tuinposteropmaat.nl, de review is uitsluitend mijn eerlijke mening.

23 reacties

    • Het is aan de afsluiting, maar door de klimop die erover groeit, lijkt het op een heg denk ik… 😉 Met de ringen kan je alles doen: met touwen ophangen of met vijzen in de muur bevestigen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s