Moederdag + Treincake maken

Gisteren vierden vele mama’s Moederdag. Een hele fijne dag waarop we allemaal tijd nemen om met een al dan niet zelfgemaakt cadeautje “dankjewel voor alles” te zeggen. Moederdag begon voor mij al vrijdag met mijn 4-jarige enthousiasteling die zijn nieuwsgierigheid niet kon bedwingen en me overstelpte met kussen, knuffels en een “Verrassing! Gelukkige Moederdag!”. De trots over zijn bloemetje en zijn geknutselde tas was te groot en zondag was ook nog zo ver weg natuurlijk…

Zondag: Moederdag II

Zondag vierde ik dus een tweede keer Moederdag. De dag begon met mijn 3 mannen die een niet echt geslaagde poging ondernamen om stilletje op te staan om me een ontbijtje op bed klaar te maken. Het lawaai is hun vergeven, want een ontbijt op bed, terwijl ik bedolven wordt onder knuffels en kusjes is voor mij de allerbeste manier om de dag te beginnen. Van Guillaume kreeg ik nogmaals een met hartjes bestempeld TASje, een bloempotje, zijn handafdruk en een versje.

 

Thibault had voor mama een supermooie sleutelhanger gemaakt en die had ik dus echt nodig en is al in gebruik.

 

Erna werd het een Moederdag zoals die hoort te zijn: rustig thuis blijven, een treintaart gemaakt, een stuk taart gekocht (voor de zekerheid), familie op bezoek-  want naast mama, ben ik natuurlijk ook dochter-, buiten spelen met de kindjes, een beetje genieten van het mooie weer en ’ s avonds nog een aperitiefje bij de buren. Zo mogen alle zondagen zijn wat mij betreft!

Treincake maken

Voor op school probeer ik steeds iets origineels te maken voor de verjaardag en vorig jaar maakte ik voor Guillaume een grote rijstpap-toren metMinions”-vlaggetjes omdat hij toen helemaal fan was van: ja, inderdaad: rijstpap en de “Minions”.

 

Nu is hij helemaal into-treinen en wil ik dus dit jaar voor een trein-cake gaan. Hieronder de resultaten van mijn eerste poging gisteren. Deze zullen nog op punt worden gezet, maar voor de eerste keer vind ik het van mezelf al een vrij verdienstelijke poging. En eigenlijk is het best eenvoudig. Ik startte met een cake (zonder appelen deze keer) en een aantal toppings om verschillende treinen en wagons te kunnen maken.

 

Eerst sneed ik de cake in stukken: een aantal grote blokken en tussenstukjes, die ik met confituur aan elkaar lijmde. Soms verdwenen er wel een aantal stukjes, geen idee naar waar… 🙂IMG_5238

Elke wagon probeerde ik een beetje anders aan te pakken qua versiering: slagroom en aardbeienIMG_5230

…of snoepjesIMG_5232…of een soort biscuit met slagroom en hagelslag…IMG_5234…of gesmolten chocoladeIMG_5236…of banaan. Op het fruit deed ik ook een beetje suikerwater om ervoor te zorgen dat ze niet zouden verkleuren. Laatste was dan nog de wielen van BN-koekjes aanbrengen…IMG_5240Volgende keer voor Guillaume zijn verjaardag op school, zal het zonder chocolade, slagroom en hagelslag moeten, dus dan denk ik aan: druiven, banaan, aardbei, m&m’s en snoepjes zoals vandaag. Verder zou ik ook sporen willen maken met Mikadostokjes en wil ik de wielen iets anders/kleiner en ga ik wellicht Prince stars gebruiken. Wordt dus vervolgd… Dit is het resultaat van een eerste poging en Guillaume zag dat het goed was!IMG_5242

Veel liefs
Kris
XxX

7 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s