DIY – Zelf een dominospel maken

Er worden hier bij ons nogal wat Bumba– en Piet Piraat-koeken gegeten en ik was al eventjes de kartonnen doosjes aan het verzamelen omdat daar altijd wel leuke spelletjes in staan. Ondanks dat ik niet zo een DIY-mama ben, besloot ik toch eens iets geks te doen…P1050987

Zo ging ik dan afgelopen weekend van start met de Bumba-doosjes en omdat daar altijd leuke spelletjes in staan en vooral omdat we daar veel dezelfde van hadden. Volgende keer verzinnen we wel iets met de Piet Piraat doosjes…

Waarmee gingen we aan de slag?

  • Tekeningen op karton (karton van de Bumba-koekjes)
  • Schaar
  • Lamineerapparaat
  • Lamineerfolie

Hoe maakten we het?

Uit het spel “Welke 2 strookjes zijn dezelfde?”, knipte ik alle strookjes uit en ik ging terug aan de slag met mijn lamineerapparaat dat ik kocht voor dit project voor het “visualiseren” en ik sindsdien niet meer kan missen.

Ook Guillaume was heel gefascineerd door de zachte plastic die ineens harde kaartjes werden en bleef ook wel langer geïnteresseerd dan gewoonlijk waar hij snel de interesse verliest en afhaakt.P1050999

Op deze manier maakten we een zelfgemaakt dominospel, maar deze keer een bijzondere variant met tekeningen en wel 3 hokjes in plaats van de traditionele 2. P1060002Perfect voor beginnende dominospelertjes!P1060003

De kaartjes opbergen in een mooi doosje, maakt het een perfect afgewerkt spelletje, dat nog veel leuker is dan een gekochte versie! Ideaal voor komende regenachtige dagen…

Veel liefs
Kris
XxX

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s