Een uitstap vol nostalgie en kinderplezier? Naar het circus!

De huidige generatie peuters, kleuters en kinderen mogen dan wel opgroeien met swipen op de GSM en spelletjes spelen op tablets, dit hoeft zeker niet te betekenen dat ze de dingen die wij als kind deden niet meer leuk vinden. Zo ging Guillaume (3 jaar en 10 maand) vorige week naar het circus en we hebben zelden iets gezien dat zo een diepe indruk op hem naliet. We besloten dat Thibault (1 jaar en 9 maand) er net oud genoeg voor zou zijn en trokken naar het “Circus Barones” in Mariakerke met ons vier waarvoor we dankzij De Zondag twee gratis kaarten hadden.

We zagen al van ver de felgekleurde grote circustenten en onze oudste zoon ging al helemaal uit zijn dak. Nadat we parking hadden gevonden, werden ook wij helemaal in de circus-sfeer ondergedompeld. IMG_4967IMG_4969IMG_4986IMG_4989

Zelf herinneren noch Benoit, noch ik ons dat we ooit naar het circus gingen, maar ons beide ouders garandeerden dat we dat zeker wel deden. En raar, maar toen ik de tent binnenkwam, kreeg ik toch een nostalgisch gevoel en ik de sfeer herkende ik meteen: ja, in die sfeer was ik eerder al.

Gelukkig voor ons is zaterdagavond een hele kalme avond in het circus. Dat maakte dat het allemaal was vlotter verliep, vooral letterlijk dan: de kindjes konden zonder probleem een beetje bewegen en rond onze stoelen rondlopen.

De show begon onder luide trompetmuziek en alle kindjes kwamen al helemaal in de sfeer. Na een sketch van de 2 grappige clowns “Ronny” en “Patatje” als opwarmertje, kwamen de eerste dieren al in de circustent: 4 prachtige pony’s waar Guillaume al meteen voor smolt. Thibault werd even bang, maar tussen mama en papa voelde hij zich dan toch veilig.IMG_4993IMG_4995

Verder werd er in het eerste deel veel acrobatie getoond, waarvan wij erg onder de indruk waren, terwijl dat de kinderen minder aansprak want verder dan “amai, zo hoog” hoorden we geen reactie van onze 4-jarige. Het voordeel is natuurlijk wel dat de acts nooit heel lang duren waardoor niemand de kans krijgt om iets echt saai te vinden. IMG_4998IMG_4999IMG_5005De clowns tussendoor vond Guillaume dan weer hilarisch met als topper een sketch waarin de clowns elkaar per ongeluk steeds sloegen.IMG_5007IMG_5009

Na een korte pauze, kwamen er meteen terug dieren de arena in en was Guillaume weer helemaal in zijn nopjes: 3 kamelen nog wel die ook heel goed deden wat de circusdirecteur hen vroeg.IMG_5015IMG_5021IMG_5020

Daarnaast zagen we ook nog twee hondjes met leuke trucjes (en vooral met reuze-honger) alsook een groot zwart paard dat kunstjes deed met een kleine grijze pony, een vuurspuwende piratenvrouw, twee papegaaien die meededen met een acrobatie-act en twee koorddansers. IMG_5028IMG_5030Het einde werd aangekondigd door een live gezongen lied met alle artiesten in het wit op het podium én als apotheose voor de kinderen vielen er luchtballonnen uit het plafond naar beneden.IMG_5037IMG_5039IMG_5040

Vooraleer we naar huis gingen, kregen de kindjes nog even de kans om op de pony’s te rijden en ook dat was geweldig voor onze oudste. Stevig kunnen zitten is een must, dus dat lieten we wel even aan Thibault voorbij gaan, maar Guillaume had enthousiasme voor twee!IMG_5047IMG_5048IMG_5052IMG_5056IMG_5058

Wat het circus en deze show vooral zo geschikt maakt voor kleine kinderen, is de afwisseling, waardoor er geen tijd is om je te vervelen. Het is voor mij heel erg te vergelijken met de Grote Sinterklaasshow van Studio 100 omdat die ook door de opeenvolging van korte acts voor alle leeftijden geschikt is.IMG_5063IMG_5065

Het was echt een geweldige uitstap en een hele grote aanrader voor gezinnen en voor kinderen van alle leeftijden! Wie momenteel geen circus in de buurt heeft kan -zoals wij vorige woensdag deden- ook naar de bibliotheek gaan om boeken te gaan ontlenen over het circus want boeken zijn altijd fijn en zijn altijd goed voor uren speelplezier.

Veel liefs
Kris
XxX

IMG_5069IMG_5071

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s