Disney Prinsessen Tag

Ik volg best wel veel blogs en posts waarvoor ik altijd even blijf hangen zijn “X dingen die je nog niet wist over mij” of “tags” omdat beide titels me al doen vermoeden dat ik iets zal bijleren over de blogger in kwestie. Ik neem ze echter zelden over, maar ik maak hier voor deze “Disney prinsessen tag” graag een uitzondering op. Omdat ik de tag zo leuk vind én omdat het na het serieuze werk over Tomatis hier, hier en hier het tijd was voor iets luchtiger. Met dank aan Heidi van Ontdekkingshome!

 1. Heb jij geheimen? (Jasmine)
  Eigenlijk niet. Het laatste geheim heb ik een weekje voor ons huwelijk opgebiecht aan Benoit en hij had na 7 jaar mysterie iets veel erger verwacht waardoor hij er eigenlijk gewoon eens goed om moest lachen…
 1. Houd je ervan om buiten te zijn? (Rapunzel)
  Ja, als het mooi weer is, dan ga ik graag buiten met het gezin om een beetje zonne-energie op te doen. Een cocktailtje op het terras in de zon en de kindjes zien genieten van het buiten spelen, maakt me ontzettend gelukkig! Ik kijk uit naar meer dagen zoals hier.
 1. Ben jij wel eens ergens voor weggelopen? (Sneeuwwitje)
  Ik probeer problemen aan te pakken en er niet voor weg te lopen, maar soms –heb ik geleerd- is het beter dat wel te doen.
 1. Beleef jij graag avonturen? (Mulan)
  Oh nee, ik ben heel snel bang en alles was avontuurlijk is, boezemt mij nogal snel angst in. Ik ben in die zin uiteraard wel het ideaal gezelschap voor een dagje pretpark om bij de zakken te blijven. Als zitten wij nog in een Plopsaland-voor-kleuters-fase en in de bootjes van “Het bos van Plop” lukt gelukkig nog wel…
 1. Heb je huisdieren? (Esmeralda)
  Nee en voorlopig ook geen ambitie. Later willen we wel een hond, maar we houden die boot even af wegens een te druk leven en te weinig thuis. Het lijkt me ook leuk om die hond pas te nemen als de kindjes ernaar vragen want ik weet nog dat ik vroeger die vraag ook altijd stelde en hoe fantastisch moet het zijn daar een positief antwoord op te krijgen als kind.
 1. Ben je een lui persoon of werk je heel hard? (Assepoester)
  Ik ben een werker en neem altijd te veel hooi op mijn vork. Ik moet er heel bewust op letten om mezelf nu en dan een halt toe te roepen om mezelf niet voorbij te lopen.
 1. Hoeveel uur slaap jij per nacht? (Doornroosje)
  We gaan slapen tussen 23u en middernacht en om 6u gaat de wekker, dus een 6 à 7 uur. Meer zou zeker welkom zijn, maar dat blijft een utopie…
 1. Vind je jezelf dapper/moedig? (Pocahontas)
  Oh nee, ik ben overal bang!
 1. Wat doe jij om je angsten te overwinnen? (Tiana)
  De knop in mijn hoofd omdraaien: zo heb ik mijn angst voor liften moeten opzij zetten doordat ik met een buggy geen andere opties had…
 1. Wat maakt een persoon mooi in jouw ogen? (Belle)
  Hoe cliché ook, het innerlijk en de uitstaling! Bij dat laatste heb ik het over zelfvertrouwen, spontaniteit en vriendelijkheid.
 1. Wat is jouw grootste wens? (Ariël)
  Mijn grootste wens is dat ik lang en gelukkig mag leven en dan op het einde nog voor mijn man en mijn kinderen sterf. Misschien heel zwaar in deze luchtige vragenlijst en ik hoop zeker wel nog lang te leven, maar ik wil geen van mijn 3 mannen ooit verliezen…
 1. Waar strijd jij graag voor? (Kida)
  Voor mijn kinderen en de mensen rondom mij. Noem me egoïstisch, maar ik ben niet zo bezig met “wereldvrede, mishandelde zeehondjes en het milieu”. Ik probeer liever eerst te strijden tegen het onrecht in mijn dichte omgeving. Gelukkig zijn er andere mensen die het wel uitgebreider aanpakken.
 1. Heb jij wel eens ergens spijt van? (Merida)
  Nee, omdat ik vind dat elke keuze uit het verleden, je maakte tot wie je vandaag bent. Er zijn misschien dingen die ik anders zou doen mocht ik kunnen tijdreizen naar het verleden, maar spijt is zeker niet het juiste woord.
 1. Heb je zusjes of broertjes? (Tiger Lily)
  Ja, ik heb 2 broers, Matthias en Stefaan en hoewel ze dit jaar 27 en 26 jaar oud worden, blijf ik ze omwille van het leeftijdsverschil zien als mijn kleine broertjes. Strikt genomen ben ik nu natuurlijk de kleinste van de familie.
 1. Ben jij voor gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen? (Vrouwe Marianne)
  Ja en nee. Ik ga hier op een andere post ooit nog wel eens dieper op ingaan, want ik ben daarin redelijk conservatief. Op het werk wel omdat ik vind dat mannen en vrouwen die hetzelfde werk doen ook dezelfde verloning moeten krijgen. In een huwelijk vind ik van niet omdat er nu eenmaal overal een baas moet zijn om iets te doen werken. Als Benoit en ik een andere mening hebben over iets, ga ik zonder probleem het laatste woord aan hem laten. Gelukkig komt dat niet vaak voor en delen we meestal dezelfde mening.
 2. Wat is jouw superpower? (Eilonwy)
  Ik ben een multi-tasker en heb uiteenlopende kwaliteiten. Ik ben goed in wiskunde, wetenschap, opvoedkunde, maar ook in talen, ik los net zo graag een sudoku op als ik een tekst schrijf. Ik kan evengoed overweg met de technische, als met de logistieke kant van mijn job en schakel vlot over van Engels over Frans naar Duits. Nu goed, perfect ben ik zeker niet, want van schilderen, naaien, zingen en dansen heb ik helemaal geen kaas gegeten en ik ben zo onhandig als je maar kan zijn.
 3. Wie is jouw held? (Megara/Meg)
  Zonder twijfel: mijn man. Ik kijk nog steeds vol bewondering naar hem. (Zelfs na twee weken huwelijk. En op alle vlak.

  • Op relationeel vlak omdat hij altijd respectvol is, in iedereen het beste ziet (en naar boven haalt). Dat geldt voor mij, de kinderen, familie en vrienden, maar ook voor collega’s en werknemers.
  • Op zakelijk vlak omdat hij een goede zakenpartner vond  waarmee hij op dezelfde golflengte zit, waardoor ze goede keuzes maakten en al heel wat bereikten.
  • Op persoonlijk vlak omdat hij de meest eerlijke persoon is die ik ooit heb ontmoet. Tegenslagen maken hem alleen maar sterker en hij blijft nooit bij de pakken zitten en dat vind ik een fantastische manier om in het leven te staan.
 4. Ben jij naïef? (Giselle)
  Ja en daar vind ik ook niets mis mee. Beter naïef dan verbitterd denk ik dan. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk onbezorgd en vrolijk door het leven wandelen en zoals een kind te genieten van de kleine dingen en alleen maar het goede te zien in mensen. Want dat is voor mij het recept voor een gelukkig leven!
 5. Vergelijk jij jezelf vaak met anderen? (Vanellope von Schweetz)
  Ongetwijfeld wel, maar niet heel bewust en ik probeer het vooral positief te benaderen in die zin dat als ik iemand zie klagen en zagen, mezelf beloof dat nooit te gaan doen en als ik dan weer iemand heel vrolijk zie, mezelf voorneem om ook zo veel mogelijk op het positieve te focussen.

Zo, dat was mijn Disney Prinsessen Tag. Leuke vragen, sommige wat luchtiger, sommige wat serieuzer, al kan dit ook aan de antwoorden liggen. Vinden jullie deze tag leuk, dan mag je die zeker gebruiken!

Veel liefs
Kris
XxX

 

 

17 reacties

  • Ik kende de helft van de prinsessen ook niet en heb ze meteen maar allemaal opgezocht… Heb de foto’s niet gebruikt omdat ik enkel foto’s wil publiceren die ik zelf heb gemaakt. Maar je kan ze ook altijd googelen natuurlijk!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s