Beauty and the Beast: Date night

Gewapend met onze Kinepolis-cadeaucheques van de #ToffeKerst die we kregen van Nathalie van Unicorns and fairytales, gingen we gisteren met ons twee naar de film, voor een avondje bioscoop. Na een filet pur met roomsaus en frietjes thuis, gingen we richting Gent, waar we met het vrolijke lawaai van de “Halfvastenfoor” op de achtergrond richting Loungebar “Seven” stapten voor een cocktail als start van de avond.

Zonder veel twijfel, kozen we ervoor om naar “Beauty and the Beast” te gaan kijken, de Disney ® klassieker uit 1991 die bij ons beide in onze top Disney films staat, samen met “The Lion King”. We legden de lat na 26 jaar dan ook best hoog voor deze moderne musical-remake, die als eerste animatiefilm ooit genomineerd werd voor de Oscar voor Beste Film en die Emma Watson tot Belle omtoverde.

Het bleek dat we 26 jaar later nog steeds betoverd werden door die typische Disney magie, de muziek en uiteraard de liedjes “Bonjour” en “Be our guest” (Kom erbij) die in ons geheugen gegrift staan. Omdat de film zich uiteraard niet alleen richtte op onze generatie, maar ook op de nieuwe generatie, moesten er een aantal vernieuwende elementen in zitten. Zo was er de geaardheid van Le Fou die duidelijk werd en kwam er een klein travestie-moment, maar vooral die eerste vonden we nogal overroepen in de media de afgelopen weken, al maakt dat uiteraard niet veel uit want het was een geweldige film en het was alweer eventjes geleden dat we met ons twee naar de film gingen.

We hadden het eventjes moeilijk om wakker te blijven, maar dit lag zeker niet aan de indrukwekkende animaties, aan de speciale effecten en de opzwepende muziek, doch wel aan het uur van de voorstelling –van 22u15 tot 00u15-, aan onze vermoeidheid en aan het gegeven dat de afloop van de film gekend is. Toch vielen we niet in slaap en genoten we opnieuw van onze date night, de gesprekken en een heerlijke bioscoopavond vol Disney-nostalgie!

Veel liefs
Kris
XxX

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s