Wie is DE MOL tag #6

Deze aflevering bekeek ik 2 maal omdat ik alleen bij Robin verdachte handelingen opmerkte en opnieuw besloot te kijken om de anderen in de gaten te houden.Dit is de conclusie na aflevering 6 alweer:top-3

Robin (69) staat nog steeds op kop, op de voet gevolgd door Annelies (67) en ik blijf trouw aan mijn (pseudo-)wetenschappelijke benadering waarvan je op onderstaande links kan zien, hoe Robin al sinds de eerste aflevering in mijn top-3 staat:

Opdracht 15 “Baggage met Zuid-Afrikaanse vlag opduiken”

De paniek van Eline en Annelies leek me oprecht en uiteindelijk lukte de opdracht bij iedereen dus veel sprake van mollen was er niet bij het duiken. Klein beetje verdacht was wel Annelies die niets kan, maar wel als het voor haar eigenbelang (lees: kleren) is. Als Robin een gesprek wil beginnen met Davey zegt die laatste meteen “Gij gaat me niet van de wijs brengen.” waaruit ik wel concludeer dat hij Robin verdenkt, ook al omdat hij hem eerder die ochtend antwoordde “ja, maar gij zijt de mol”. Diezelfde Davey kon zijn lach bijna niet inhouden toen Annelies zei dat ze niet wist of ze haar kleuren had kunnen onthouden. Ofwel een mollenlach ofwel vond hij het grappig dat ze zelf eens nadeel zou hebben met iets dat ze weer niet kon…

Cruciaal was de verdubbeling van de opdracht. In een retrofilmpje zien we Robin zeggen “Rood vanboven en blauw beneden”, bijgetreden door Davey “en groen in het midden. Het gras”. Dat geen van beide heren zich dat herinnerde maakt hen verdacht. Dat Robin bovendien eerst zegt zeker te zijn dat de middelste kleine strepen dezelfde kleur hebben om uiteindelijk dan toch links wit en rechts groen te leggen, is ook weer vreemd.

  • Annelies: in deze onmogelijke opdracht met haar kleren als inzet slaagde ze wel… => 4 punten.
  • Eline en Sam: niets speciaals opgemerkt. => 3 punten.
  • Davey en Robin: eigen ezelsbruggetjes van de vlag vergeten?=> 5 punten.

Kleine bedenking: Waar was Davey tijdens het shooten van de laatste beelden? De zin van Robin “Daarvoor zijn we naar hier gekomen: het water, de pakken, het duiken.” is bij mij ook blijven hangen. Ah ja, want als mol is hij zeker niet voor de centen gekomen hè…IMG_4646

Opdracht 16: “Hartslag controleren met de quizvragen en de mol”

Iedereen ging voor de quizvragen en ondanks dat mijn ingenieur hart bloedt dat 3 van de 5 mensen de stelling van Pythagoras niet kennen -waarvan een houtbewerker die dat wel zou kennen want in de bouw wordt zo gecontroleerd- wil ik hier geen conclusies uittrekken, want de mol wist ongetwijfeld dat het geld nog niet verdiend zou blijken. En de mol vond het wellicht leuk dat hij ook eens volop voor een opdracht kon gaan zonder zich te moeten inhouden. En dat deed Robin dan ook!

In de kamer met de mol wordt iedereen het geld afhandig gemaakt en de enige verdachte –als is het misschien een ver gezochte theorie- is dat Annelies geen geld wordt afgenomen en dat kan betekenen dat zij de mol is want alleen de mol kan geld nemen en ze zat geboeid

  • Annelies: De mol kan geen geld nemen als de mol geboeid is? => 4 punten.
  • Davey, Eline, Robin en Sam: geen opvallende acties => 3 punten.

Opdracht 17 “Slapen in een rijdende caravan”

Dat op bevel slapen moeilijk is, lijkt me wel duidelijk en dat het niet lukt vind ik ook niet vreemd. Vreemd is wel dat Annelies aldoor aan Robin zijn gezicht zit en naast hem staat. Wie kan zo slapen?.

  • Annelies: Als iemand moet slapen, moet je niet aan hem friemelen…=> 4 punten.
  • Davey, Eline, Robin en Sam: niets speciaals opgemerkt=> 3 punten.

Samenvatting:

De aflevering was minder saai dan vorige week, maar er werd opnieuw bijna even weinig gewonnen. Met 2.000 € verdiend en 12.000 € gemist, strandde de prijzenpot op 21.000 € na de 6de aflevering. bedragen

En Sam, die net had gezegd dat hij Robin niet meer verdacht, moest gaan.

Veel liefs en een goede mollenjacht!
Kris
XxX

Deze tag mag je vrij gebruiken, maar vergeet je zeker niet de bedenker te vermelden met een link? Dankjewel!

 

7 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s