15 keer “Je weet dat je een mama bent”

Na een vorig overzicht, heb ik hier nog een lijst van zaken die ik niet wist vooraleer ik mama was. Ik ben benieuwd of het voor jullie ook herkenbaar is…

Je weet dat je een mama bent als…

 1. … een badje nemen zonder een “mama, wat ben je aan het doen?” en een toiletbezoek zonder publiek al een heel dichte benadering is van je ultieme me-time.
 2. … je fan bent van Studio 100 en alle liedjes en je je er niet meer over schaamt. Ja, we kennen ook alle liedjes van de nieuwe K3!
 3. … je weet dat stilte altijd verkeerd is: balpen op de zetel, fluo op de tafel of stift op de radiator,… 

 4. … je voor elk vertrek je kledij inspecteert en trots bent als je uit het ochtendritueel komt zonder vlekken op de kleren.
 5. … je de werkelijke betekenis van 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 ten volle begrijpt. Ja, een 168-uren werkweek, waarin je zelfs elke nacht van wacht bent.
 6. … een toiletbezoek standaard begint met door te spoelen. Alleen naar het toilet gaan lukt al voor de oudste, maar op vlak van de boel proper achterlaten hebben we nog wel wat werk voor de boeg.
 7. … je een grondige hekel hebt aan de winter, want vóór de kinderen was de winter gewoon koud en donker, maar kon je nog de gezellige winteravonden appreciëren. Met kinderen is de winter ook 5 maand aan een stuk afwisselend ziek zijn, een hele dag staan hoesten in je gezicht, buikgriep, ongelukjes in de broek én word je omringd snottebellen en dat zijn we rond de maand maart echt wel moe. 

 8. … je weet dat je goede babysitters en grootouders moet koesteren want zonder hen waren er geen etentjes en/of dates mogelijk.
 9. … je weet dan 2 kinderen véél drukker zijn dan 1. Eén plus één is meer dan twee.
 10. … je kinderen je volledig om hun vinger kunnen draaien en je hen alles vergeeft met een lieve knuffel of een puppy-blik.
 11. … je meer dan ooit beseft dat je kinderen geen aan- en uitknop hebben.
 12. … je aldoor het goede voorbeeld moet geven en eten voor de televisie of een stukje chocolade voor het eten voor altijd verleden tijd is.
 13. … je kinderen je zo ongelofelijk gelukkig kunnen maken met een zoen, een knuffel en de zoveelste tekening. 

 14. herhaling een constante in je leven is geworden, van steeds dezelfde liedjes over dezelfde spelletjes. Het “jij bent een monster en ik ga jou slaan” gaat echt nooit vervelen, althans voor een 3,5-jareige niet.
 15. … je nu de werkelijke betekenis van trots kent. Ja hoor, deze prachtige jongetjes heb ik gemaakt!

Veel liefs en fijne maandag!
Kris
XxX

2 reacties

 1. Ja, mama, zo ben jij. De liefste mama van de wereld voor Guillaume en Thibault. Wat ik ten volle beaam. En PS, Benoit heeft ze gemaakt en jij hebt ze trots gedragen. Geniet van jullie 2 kapoenen en van elkaar. Jullie verdienen het.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s