Wie is DE MOL tag #4

Na de overzichten hier, hier en hier, is het tijd voor de vierde update in mijn “Wie is DE MOL” reeks. Ik tracht nog steeds de zaken dit jaar wetenschappelijk aan te pakken omdat ik er intuïtief meestal grandioos naast zit. Concreet ken ik punten toe van 1 tot 5 met 1 de laagste score op de molfactorheidsschaal en 5 de hoogste score.

Opdracht 9 “De rode lantaarn en kamperen”

Deze opdracht werd tot een relatief goed einde gebracht en maakte -voor mij althans- duidelijk wie mollenjagers en wie mogelijke mollen zijn.

 • Annelies en Eline vallen af in de opdracht wat absoluut geen molgedrag is => 2 punten voor alle drie.
 • Bertrand bracht de houthakkersproef tot een goed einde en durfde snel knopen doorhakken in de laatste opdracht. => 2 punten.
 • Davey begon stroef aan de het hout hakken, begon ook traag aan de kettingenproef, terwijl hij als houtbewerker met brommers bewerken als hobby wel meer zou moeten kunnen. Van zodra Bertrand respectievelijk Sam erbij kwamen, ging het dan weer wel snel, maar was er uiteraard ook veel tijd verloren. => 4 punten.
 • Hans bracht alles tot een goed einde en haalde het fysiek ook terwijl een 25 jaar jongere politie-inspecteur wel afhaakte. => 2 punten.
 •  Robin vond ik overal verdacht, hij leek iedereen te doen twijfelen, zenuwachtig te maken en zelf stond hij demonstratief te eten en drinken en niets doen. Omdat niets op grote schaal werd geboycot en ik misschien ook wel te pakken ben door de tunnelvisie, ga ik hem toch nog net niet het maximum van de punten geven. => 4 punten.
 • Sam viel af, maar dit lijkt me geen sabotage en het feit dat hij Robin, Davey, Bertrand én Hans verdacht noemde, vond ik het zoveelste bewijs dat hij niet de mol is, maar om dezelfde reden van de tunnelvisie, geef ik hem dan niet het minimum, maar wil ik het nuanceren. => 2 punten.

Opdracht 10: “Scrabble in het struisvogeldoolhof”

In deze opdracht werd geen tactiek besproken en had de mol ongetwijfeld vrij spel. Bovendien werd veel te veel solo gespeeld voor het persoonlijke gouden ei. Opvallend detail vond ik wel dat Robin de “B”-pet van Davey.img_4513

 • Annelies en Robin hun partijtje scrabble was zwak, instructies en tactiek bleven uit waardoor de opdracht faalde. => 5 punten voor beide.
 • Bertrand, Davey, Eline en Sam waren –deze keer letterlijk- ongeleide projectielen en niemand reageerde op het gebrek aan tactiek doordat ze meer met hun persoonlijke opdracht dan de groepsopdracht bezig waren. => 3 punten.
 • Hans deed op zich hetzelfde als de andere lopers, maar zijn ongelukkige zinskeuze dat het voor hem een fantastische dag was geweest, terwijl de rest in zak en as zat, vond ik ongepast én lichtjes verdacht. Bovendien zei hij de vorige keer dat hij niet terug een “de groep tegen Hans” sfeer wou en door het ei te nemen én er nog blij mee te zijn, heeft hij hier wel bewezen dat zijn woord niet veel waard is. => 4 punten.

Opdracht 11 “De geldkluis in Vlaanderen”

Verdacht was dat Robin, Davey en Annelies de telefoonnummer van hun partner niet kennen én dat Annelies geen bril bij heeft en dus weer niets kon doen.

 • Annelies vertrok naar een opdracht zonder bril en kende het nummer van haar partner niet. Beide zaken kan ik niet goed rijmen met haar perfectionistische persoonlijkheid. => 5 punten
 • Bertrand maakte een niet zo beste start bij het golfen en liet een aantal balletjes in het water belanden en ook in de caféraadsels deed hij het niet zo goed. =>4 punten.
 • Davey slaagt in de golfopdracht, kent het nummer van zijn vriendin weliswaar niet, maar heeft wel een sleutelrol in het vinden van het café in Essen doordat hij als enige het dialect lijkt te herkennen. => 2 punten.
 • Eline verloof veel tijd met het golfen, maar wint dan weer tijd met het raadsel door voor te stellen alle cafés op te bellen, al kan dit laatste ook een tactiek geweest zijn om net tijd te rekken; ik geraak er niet echt wijs uit. => 3 punten.
 • Hans ging in op de opdracht om weer een opdracht tegen de groep uit te voeren en dat vond ik verdacht. => 4 punten.
 • Robin slaagt in de golfproef en bemachtigt de sleutel, maar kent de telefoonnummer van zijn vrouw niet, telt 58 knikkers in plaats van 59 en voor een laborant verwacht ik ook wel iets meer precisie. => 4 punten.
 •  Sam zagen we nauwelijks en verdacht vond ik dat hij zeer goed kon golfen op de Wii, maar er niets van bakte in het echt want hij was de enige die er niets van bakte. => 4 punten.

Samenvatting:

Deze week werd er amper 4.000 € gewonnen en bleef er  6.500 € uit.bedragen

Met mijn punten kom ik op volgende stand met opnieuw de laagste punten voor Sam éne een nieuwe top-3 waarin Robin aan de top blijft staan:

 1. Robin (47)
 2. Annelies (45)
 3. Hans (41)

top-3Populaire verdachte bij het grote publiek, Bertrand, moest de groep verlaten. Op het raadsel van vorige week heb ik jammer genoeg nog niets gevonden…

Veel liefs
Kris
XxX

Deze tag mag je vrij gebruiken, maar vergeet je zeker niet de bedenker te vermelden met een link? Dankjewel!

6 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s