Preview Februari – zonder Alcohol– schlagerfestival, COS, huwelijksplannen

De maand februari mag dan wel de kortste maand van het jaar zijn, dit jaar belooft ze zeker niet de rustigste maand te worden. Thibault heeft deze maand een afspraak bij het COS om zijn mentaal en motorisch leeftijdsniveau te achterhalen, Guillaume heeft zijn eerste schooloptreden op het kleuterschlagerfestival en wij gaan een drukke tijd tegemoet met volgeplande weekends daarnaast moeten we nog heel veel aan ons huwelijk plannen

Verder heb ik dit weekend last minute beslist om deel te nemen aan Tournée Minérale. Ja, de mama van de Kool Family gaat de komende maand zonder alcohol doorbrengen. Waarom? Gewoon, omdat het kan. Althans dat denk ik. Of hoop ik? Ik vind niet dat ik te veel drink –vindt iemand dat eigenlijk van zichzelf?– maar ik las veel over het initiatief in de media, op hun site en besloot mee te doen. Immers: alcohol is echt wel een deel van ons leven en van HET leven geworden. De alcoholcalculator voorspelde me overigens een besparing van 158 euro en 10.248 kilocalorieën de komende februarimaand:alcoholcalculator
Ik herinner me als kind dat wij één keer per jaar drank haalden voor ons verjaardagsfeest en voor oudejaarsavond en dat we dan in de Makro onze kar vol gooiden met onder andere Passoa en Safari -voor mij het hoogtepunt van de feesten – en dat verder de drankkast gesloten bleef de andere 360 dagen van het jaar en als iemand op bezoek al eens een pintje vroeg, moesten we eerst de bak bier gaan controleren om vervolgens meestal terug te komen met de melding dat de houdbaarheidsdatum was verstreken

Intussen is er veel veranderd, we halen standaard een fles uit bij bezoek -zelfs bij mijn ouderlijke thuis- en vinden het gek als iemand een cola of koffie vraagt en dringen zelfs aan om een glaasje mee te drinken, laat staan dat ik uit mezelf ooit aan bezoek vraag of ze misschien iets fris willen drinken. En zelf? Op woensdag is er meestal date night en altijd alcohol, vrijdag en zaterdag “zetten we het weekend in” met een Bacardi-cola voor Benoit en een Passoa-orange voor mezelf en dat laatste doen we overigens ook om alle banaliteiten te vieren. Ik denk dat bovenstaande voor velen geldig is en hoe normaal en alledaags het allemaal klinkt en lijkt, met de aperitiefjes ’s avonds tijdens het koken, vond ik voor mezelf deze sommatie echt confronterend veel… En ik ben blijkbaar niet alleen, want toen ik me vanavond inschreef, stond de teller al op 87.171 mensen.
tourneemineraleHet meest frappante vind ik wel dat ik met mijn actie vaak de vraag krijg wat ik dan ga doen op date night? Voor wie zich nu hetzelfde afvraagt, het antwoord is dus geen alcohol drinken. Maar goed, ik begrijp wel waar de vraag vandaan want hetgeen waar ik het meest tegenop zie zijn uiteraard ook de restaurantbezoekjes want eerlijk, niemand bestelt graag een watertje op restaurant, omdat het gewoon niet zo smakelijk is of misschien zelfs omdat het saai overkomt.

Er zijn uiteraard heel wat alternatieven, je kan bier zonder alcohol drinken, je kan mocktails bestellen, maar dat is nu echt niet aan mij besteed. Eerst en vooral ben ik dochter van een diëtiste en kreeg ik met de paplepel ingegeven dat vloeibare calorieën steeds verloren calorieën zijn waardoor ik ofwel alcohol ofwel water ofwel cola light drink. Bovendien drink ik heel graag en vaak cocktails, maar vind ik het gewoon absurd om evenveel te betalen voor een mocktail in een cocktailbar als the real stuff want alle gekheid op een stokje; een mocktail van 10 € blijft nog altijd gewoon een samenraapsel van fruitsappen en siropen en zo vind ik drank zonder alcohol altijd verloren geld en betaal ik liever 5 € voor een glas wijn dan 2,5€ voor een glas water. Maar goed, komende maand maak ik een volledige ommezwaai in mijn gedachtengang en worden ook de date nights en uitstapjes alcoholvrij. Het moeilijkste (en misschien wel de enige uitzondering?) wordt het verjaardagsfeestje van Marjan die in februari 30 wordt… Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Veel liefs
Kris
XxX

Foto’s in deze post komen allemaal van de site Tournée Minérale waar je ook meer info vindt over het initiatief, tips om vol te houden en leuke alternatieven.

3 reacties

  1. Ik drink sinds ik niet meer uit ga eigenlijk bijna helemaal niet meer. Alleen op een feestje neem ik wel eens een drankje maar verder niet. Ik mis het ook niet moet ik zeggen dus de hele maand feb geen alcohol word voor mij een makkie 😀

    Geliked door 1 persoon

    • Bedankt voor je reactie. Ik zit nu op de 10e dag en vind het ook een makkie, had gedacht het moeilijker te hebben en/of me helemaal beter en gezonder te voelen, maar ik merk gewoon geen verschil… 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s