Mijlpaal – Stappen met loopwagentje

Het jaar 2017 zal ons jaar worden! Dat hoop ik omdat het afgelopen jaar geen walk in the park” was. Dat hoop ik omdat we ons in 2016 heel slecht, triest en eenzaam voelden. Dat hoop ik ook omdat we dit jaar gaan trouwen. Maar dat wéét ik omdat het jaar fantastisch startte, met onze kleinste man die begon te stappen afgelopen kerstvakantie en dus vol enthousiasme het nieuwe jaar instapte.

Thibault is 17 maand en volgens de Kind&Gezin richtlijnen –niet dat ik het daar zo nauw mee neem, maar een mens moet een maatstaf hebben natuurlijk- beginnen de eerste stapjes met steun tussen de 8 en 12 maand. Bij het laatste onderzoek van het COS (Centrum voor ontwikkelingsstoornissen) bleek Thibault ongeveer een 6 maanden achterstand te hebben, zowel motorisch als mentaal, dus leert een eenvoudig rekensommetje dat Thibault tussen de 14 en 18 maand zou moeten stappen. En dat is gelukt! Niet om te snel euforisch te worden, maar dat hij niet verder is achteruitgegaan is op zijn zachts gezegd heel goed nieuws voor ons.p1040666

Ik ben daar dan ook dolgelukkig mee! En ja, ik begrijp heel goed dat velen dat geen zinvol nieuws vinden en ondanks dat ik me daar misschien niet voor moet verantwoorden ga ik het toch doen. Eerlijk? Ik ben ook geen fan van mama’s die denken dat ze het 8ste wereldwonder op de wereld hebben gezet en elk slaap- en eetmomentje moeten delen, al maak ik me daar ook niet kwaad in want ik lees gewoon enkel waar ik zin in heb. Dat een peutertje begint te stappen, mag dan wel heel normaal lijken, maar iedereen die een kindje met een beperking heeft, zal wel begrijpen dat dit niet normaal is. Kinderen met het Koolen-de Vriessyndroom worden verondersteld tussen 2 en 3 jaar te beginnen stappen en we hopen/denken dat hij sneller zal zijn. En nee dat gaat niet vanzelf. Zoals ook de mijlpaal vandaag vanzelf niet zou gelukt zijn. Nee, het zijn de vruchten die we plukken van keihard werken: van de thuisbegeleiding, van alles in het werk stellen om het maximum uit Thibault te halen en hem maximaal te stimuleren. Een pluim op de hoed voor onszelf, voor alle familie, voor Fabienne, voor alle therapeuten en niet in het minste voor Thibault zelf! Voor dit wonder dat we kregen door keihard werken!

Veel liefs
Kris
XxX

P.S.: Bedankt om me dit mijn-kind-wonderkind momentje te gunnen. Voor wie nog meer van dit stapmomentje wil, kan de beelden/bewijzen hier vinden of op ons YouTube kanaal.

14 reacties

  1. Super voor Thibault dat hij dat doet en hij is zo blj gezind allemaal dank zij jullie hard werken en de oefeningen samen met hem.ik kreeg de tranen in mijn ogen en kippevel bij het zien van jouw filmpje,bedankt.lieve groetjes en een dikke duim en een knuffel voor jullie allemaal maar vooral voor de kleine man.

    Geliked door 1 persoon

    • Dankjewel voor deze lieve woorden van steun elke keer. Ons Thibaultje begint echt een karaktertje te krijgen: heel blij gezind als hij tevreden is, maar ook heel kwaad als het niet zijn goesting is… Groetjes knuffels terug!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s