Date night @ ’t Vosken

Omdat we vorige week genoten van onze avond in Gent, maar we best wel ziek waren, besloten we deze week een tweede keer van de Kerstmarkt in Gent te gaan, zij het deze keer voorafgegaan door een etentje in ’t Vosken, het meest Gentse restaurant van ’t stad. Hoezeer ik ook geniet van de sfeer op een kerstmarkt en hoe graag ik ook een glühwein of een (room)jenever drink, dat rechtstaand eten is niets voor mij. Het feit zelfs nog buiten beschouwing gelaten dat een spitburger uit het vuistje of een pasta uit een bakje altijd eindigt in vlekken op mijn jas en schoenen, vind ik het gewoon niet aangenaam om al staand te eten. Mensen die wandelen terwijl ze een warme wafel, pannenkoek of belegd broodje eten… ik snap het niet. En dat ligt blijkbaar helemaal aan mij want zelfs mijn (toekomstige) wederhelft doet ook niets liever. Vandaag was het echter mijn geluksdag want mocht ik kiezen en zo startten we onze avond in ’t Vosken met een cocktail maison, een Bacardi Cola en een bord gefrituurde hapjes. We praatten bij over onze drukke werkweek en maakten plannen voor ons komende reisje naar -ja, ik weet het…- Berlijn.

Als hoofdgerecht kozen Benoit en ik respectievelijk de Gentse stoverij -dé specialiteit van het huis- en een salade met warme geitenkaas en beide waren mooi verzorgd én perfect van smaak. Voor mij was het misschien 15 jaar geleden dat ik hier was en ik werd heel positief verrast door het interieur dat een grondige opfrisbeurt heeft gekregen en mooi en modern is geworden, zonder in te boeten aan gezelligheid. Ook was de bediening was top en het lekkere eten verklaart waarom het hier altijd full house is!

We genoten van de avond, lachten wat af en werden ook heel filosofisch over de toekomst, dus deze laatste date night van het jaar was meer dan geslaagd. Nu ja, binnenkort zijn we 5 dagen in Berlijn met ons twee, dus we mogen niet klagen wat betreft quality time voor ons twee. Binnenkort meer hierover!

Veel liefs
Kris
XxX

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s