Waar is de tijd naartoe?

December 2011 -5 jaar geleden- wilden we ons gezinnetje van twee uitbreiden en kon het niet snel genoeg gaan. Ik ben heel blij met wat de laatste vijf jaar veranderd is (gezinsuitbreiding, verhuizing, verloving,..), maar het ging allemaal zo snel! Het leek wel of ik even met mijn ogen knipperde en die vijf jaar ineens verstreken waren. Ik heb intussen een kleuter die wild enthousiast zijn verhalen vertelt en een peuter die het ganse huis al kruipend doorkruist. Hoe het met mijn twee kleine mannen gaat kan je hier lezen:

img_3143Guillaume is intussen 3 jaar 6 maand en praat honderduit. Ons gezin heeft dus geen geheimen meer: iedereen weet nu ook al dat papa een groooote vrachtwagen heeft, soms godverdomme zegt en dat dat laatste eigenlijk niet flink is. Guillaume is nog niet zindelijk ’s nachts; we hebben het al zonder pamper geprobeerd, maar omdat dit zich voor mij vertaalde in elke nacht opstaan, ben ik daar uit eigenbelang en vooral oververmoeidheid mee gestopt onder het moto “hij is er duidelijk nog niet klaar voor”. Guillaume gaat heel graag naar school en juf Kim is dan ook zijn grote voorbeeld. Als Thibault iets van hem afneemt of hij vindt iets niet leuk, dan zegt hij heel vastberaden: “De juf zegt nee!”. Het lievelingsspeelgoed van Guillaume zijn auto’s, vrachtwagens, treinen en bij uitbreiding alles op wielen. Daarnaast heeft hij een grote liefde voor alles wat met televisie, Thomas de Trein en Studio 100 te maken heeft. De Sinterklaasshow vorige week was dan wellicht ook de mooiste dag uit zijn leven. Op een aantal boze momentjes na, is Guillaume een zeer aangename en vrolijke kleuterjongen.

img_3141Thibault is intussen 1 jaar 4 maand (en 2 weken) en kruipt ons huisje rond. Zijn ontwikkeling is vertraagd, maar kreeg sinds de neurochirurgische ingreep in juli wel een opleving. Hij krijgt nu een willetje en zijn wil is nagenoeg altijd een ganse dag op de arm zitten en alle aandacht naar hem toe zien gaan. Aangezien beide ietwat onrealistische verwachtingen zijn, leidt dit geregeld tot een boze baby. Thibault is heel hypotoon en slap (floppy noemen dokters dit), maar met zijn sterk karakter en doorzettingsvermogen is hij de ganse dag aan het trainen. Hij speelt graag met blokken, alles wat lawaai maakt en natuurlijk het speelgoed van grote broer. En ja, net als mijn andere twee mannen, is hij ook een televisiefanaat. Op een aantal mini-baby-woede-uitbarstingen na, is Thibault vooral een zeer aangename en vrolijke babyjongen.

Heel dankbaar voor de drie mannen in mijn leven, wil ik soms niet liever dan de tijd even bevriezen om helemaal te kunnen genieten van deze momenten.

Veel liefs
Kris
XxX

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s