Op audiëntie bij juf Kim…

Hoe is onze 3 jarige? Thuis soms heel flink, soms ook een sloebertje. Soms kan hij zich heel rustig bezighouden met zijn autootjes of met de schaar, soms lijkt hij ook niet te stoppen loslopend wild. De enige constante die we in zijn gedrag terugvinden is wel dat hij in een vertrouwde omgeving heel wild en luid kan zijn, terwijl hij in een vreemde omgeving extreem rustig en voorbeeldig gedrag vertoont. Ik vraag mezelf heel vaak af hoe hij het op school doet en heb al veel gezegd graag eens als een vliegje in de klas te willen gaan kijken. Dus ja, het oudercontact gisteravond vond ik de meest spannende gebeurtenis van de week. Sorry liefje, de date was ook heel leuk, maar kon niet op tegen het oudercontact…Ik stopte dus op tijd met werken en stond om 18u15 stipt aan de school voor het langverwachte oudercontact. Juf Kim is overduidelijk Guillaume zijn grote voorbeeld en ik kon alleen maar hopen dat de liefde wederzijds is. Ter illustratie hierbij een aantal citaten van onze kleuter:

  • (Als ik een liedje zing:) Mama, jij mag niet zingen, alleen juf Kim kan mooi zingen.
  • Mama, jij ook een dotje maken (zoals juf Kim).
  • (Of erger:) Mama, ik dotje maken (om vervolgens heel pijnlijk al mijn haar bij elkaar te trekken).
  • (Als hij iets niet leuk vindt, zegt hij heel kordaat:) De juf zegt nee!

De juf vertelde me dat motorisch alles OK is, dat de fijne motoriek (knippen e.d.) ook begint te lukken, dat zijn taal nog niet OK is, maar er wel een evolutie in zit, dat hij aangenaam is, dat hij als eerste rechtsstaat bij muziek om te gaan dansen, dat hij veel met hetzelfde speelgoed (auto’s) speelt, dat hij meestal lief is naar andere kindjes, dat hij nog niet zo goed speelgoed kan delen, dat hij nog iets liever alleen dan in groep speelt, maar dat hij op dat vlak aan het veranderen is sinds een paar weken, dat hij zich alsmaar beter in zijn vel lijkt te voelen. img_3019-2Algemeen was ik heel blij met deze commentaren omdat dit een heel juiste en precieze beschrijving van mijn oudste zoon is en ik hieruit alleen maar kan concluderen dat hij zich goed voelt bij juf Kim en bij zijn klasgenootjes en dat hij helemaal zichzelf kan zijn! De taal houden we in de gaten en we hopen dat Guillaume gewoon een laatbloeiertje is.

Veel liefs
Kris
XxX

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s