Mr. & Mrs. Debouvry #1

Negen maanden na de verloving en acht maanden voor het huwelijksfeest, begint onze dag stilaan vorm te krijgen, dus tijd voor een eerste update:

  • Het belangrijkste aan een huwelijksfeest is uiteraard het vastpinnen van een datum. Wij waren snel zeker van onze datum 07/07/17. De cijfers 7 en 17 zijn namelijk heel belangrijke cijfers voor ons. In ‘17 zijn we 7 jaar samen, Guillaume is geboren op 07/06 en Thibault op 30/07 en het syndroom van Thibault draait allemaal om chromosoom 17. Daarnaast is 7 zowat overal een geluksgetal dat je terugvindt in cultuur (7 wereldwonderen), geschiedenis (Rome op 7 heuvels gebouwd), religie (7de dag, 7 sacramenten, 7 zonden), in de literatuur (7 dwergen), natuur (7 kleuren van de regenboog, 7 dagen van de week) en tot slot de 7 schoonheden. 7/7/17 kan dus niet misgaan!
  • Wij kozen om praktische redenen om onze wettelijk huwelijk te laten doorgaan op een andere dag en kozen hiervoor 24/03/2017, de dag dag we precies 7 jaar zullen samen zijn.
  • Het grootste taboe is misschien wel het bezoek aan de notaris, maar wij kozen heel bewust voor een huwelijk met scheiding van goederen, hadden hiervoor al een eerste oriënterend gesprek met de notaris en plannen het definitieve contract begin 2017.
  • Naast de datum is uiteraard de zaal heel belangrijk en na een aantal zalen te hebben gezien, was het meteen liefde op het eerste gezicht op onze definitief gekozen zaal. Binnenkort meer…!
  • Zoals elke bruid zou er ook voor mij geen huwelijk zijn zonder trouwjurk en deze vond ik twee weken geleden; het verslag kan je hier lezen. Nu begint het nog maar pas want in april is mijn jurk er en starten de passessies.
  • Op websites voor huwelijksplanning -waar ik nu elke middagpauze en elke vrije minuut op zoek ga naar ideeën en tips- zie ik vaak de tip om een thema uit te zoeken. Zelf willen we dit echter niet omdat ik van een huwelijk geen thema- of kinderfeestje wil maken.
  • Een ander idee dat ik vaak terug zie, is een kleurenthema en hoewel dit heel mooi staat op foto en we dit dus echt overwogen hebben, gaan we dit ook niet doen. Wat we dan wel gaan doen is zoeken naar mooie, romantische, stijlvolle decoraties om onze mooie dag nog mooier te maken! Op sites als lightinabox.com en theperfectwedding.nl (nee, jammer genoeg is dit geen gesponsorde post) vond ik al heel wat inspiratie op vlak van decoratie!

Veel liefs en tot een volgende update!
Kris
XxX

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s