Gepelde tomaten | Date night @Fou D’O

Omdat nu iedereen in de wijde omgeving -mede dankzij deze blog- weet wat er met ons Thibaultje aan de hand is, krijg ik veel blikken en blijken van medelijden en medeleven.

Allemaal heel lief, maar het is ook maar het Koolen-de Vries syndroom. Thibault zal kunnen stappen, spreken, zindelijk en gelukkig zijn. Zeker tegenover de vrees voor een stofwisselingsziekte (met beperkte levensduur!) vind ik dit nog steeds heel goed nieuws. Mijn dipje -of zeg maar gigantische dip- is dan ook achter de rug en ik voel me de gelukkigste vrouw ter wereld met mijn drie mannen. Mijn twee zonen zijn de meest fantastische, lieve en enthousiaste kinderen die op deze wereld rondlopen. (Ik, eigen-kind-schoon-kind-syndroom? Nee hoor!) En mijn liefde voor Benoit is al 6,5 jaar in stijgende lijn.  Hoewel de romantiek bij ons nooit is zoek geweest, ben ik wel heel blij met en dankbaar voor onze date nights. Want twee jongens zijn gewoon druk. En zeker die van ons!

Dinsdagavond reserveerden we bij één van de drie overblijvende kandidaat-feestzalen voor ons huwelijksfeest. Ik had de kine van Thibault kunnen veranderen van een avondsessie naar de namiddag en reserveerde om 20u. Aangekomen met enige vertraging om 20u35 kregen we van de gastvrouw te horen dat de kok het niet meer zag zitten om nu nog te beginnen koken en dat we maar eens moeten bellen voor een nieuwe reservatie. Tweede ingeving was om te gaan naar “La Traverse”, de gloednieuwe en schijnbaar al nieuwe place-to-be in Merelbeke. Helaas was het daar volzet wat uiteraard een geldige en betere reden is dan een leeg restaurant waar de kok om half 9 geen zin meer heeft om te beginnen koken. Bij deze is de keuze van huwelijksfeestzalen veranderd van 3 naar 2 en is “La Traverse” nog een plaatsje hoger geklommen op onze wishlist. 😃  Onze zin om iets nieuws te proberen was evenwel gaan liggen, dus reden we naar Fou D’O voor nog een late hap, wetende dat we daar zeker niet teleurgesteld zouden worden.

Ik begon met de aperitief Fou D’O, een zomerse prosecco rosé, terwijl Benoit trouw bleef aan zijn Bacardi-Cola en omdat het intussen al half 10 was, gingen we enkel voor een hoofdgerecht. Jammer want de sashimi is er een hemels voorgerecht. Benoit nam de filet pur “voor grote eters” en ik de salade met geitenkaas. We genoten er van het zicht op het water, van elkaar, de vriendelijke bediening en het lekker eten. Want dat was het zeker! De filet pur kon niet perfecter gebakken zijn en ook mijn salade was subliem! Drie heerlijke soorten geitenkaas met verzorgde groenten inclusief gepelde/ontvelde tomaten. En laten die tomaten nu net mijn groenten-fetisj zijn. Als grote groentenliefhebber en geoefend restaurantbezoeker, of foodie om het met een hippere term te zeggen, ben ik van mening dat salades vaak een visitekaartje van de chef zijn, in die zin dat men zich daar snel van af kan maken of dat echt extreem goed kan doen en het volledige spectrum daartussen. Het summum van een verzorgde salade is voor mij wel het ontvellenmonderen is denk ik de correcte naam- van de tomaten en dit is jammer genoeg tegenwoordig eerder een uitzondering dan de regel. Maar niet in Fou D’O dus! Twee weken terug was ik nog in lobster-heaven, wel dit was zeker salad-heaven!

Dus nee hoor, ik heb geen medelijden nodig. Ik mag mezelf heel gelukkig prijzen!

Veel liefs
Kris
XxX

5 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s