MIJLPAAL – eerste boterhammetjes

In tegenstelling tot de meeste mama’s was ik bij mijn eerste zoontje veel relaxter dan bij de tweede. Alles kwam zoals het kwam en ik vond dat wel goed. Zo heb ik bij Guillaume nooit stil gestaan bij het eerste boterhammetje. Ik wist wel dat het begon met op korstjes te sabbelen dus van zodra hij in een stoel kon zitten gaf ik hem een korstje. Bij Thibault ben ik echter bang gemaakt omdat zijn spieren minder sterk zijn en hij daardoor meer kans heeft om zich te verslikken. Met alle rampscenario’s van een stikkende baby en mislukkende Heimlichgrepen in mijn hoofd, ben ik het korstje dan maar beginnen uitstellen.

Ik had de laatste dag in het ziekenhuis (want hulp was daar dichtbij mocht er iets gebeuren) een korstje geprobeerd en dit verliep goed en zonder incidenten, alleen de smaak was een beetje wennen.

 

Na de operatie, waren we nog 6 dagen in België en had ik weer de schrik te pakken, dus besloot ik weer nog even te wachten. Toen echter we op vakantie waren, vond ik mijn relaxte zelve terug en gaf ik de korstjes die Guillaume liet liggen systematisch door aan Thibault . Zo is hij zijn eerste boterhammetjes beginnen eten. Boterhammetje natuur, met confituur, met kaas, met choco, met boter, allemaal vond hij ze om ter lekkerst. En dus heeft de mama op vakantie haar angsten overwonnen en heeft Thibaultje zo veel gegeten dat hij 800 gram is bijgekomen op 11 dagen!

 

Veel liefs
Kris
XxX

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s