MIJLPAAL – ik kan zitten!

O jee, een eerste supergrote mijlpaal! Ik denk dat alle mama’s kunnen beamen hoe speciaal deze is: de eerste keer dat de kleine baby kan gaan zitten zonder steun én nog wel zonder omvallen.

Volgens de Kind&Gezin richtlijnen moet een baby’tje dit kunnen vanaf 5 en toch zeker op 6 maanden. Onze oudste, Guillaume, evolueerde perfect volgens het boekje en zijn mijlpalen  waren dan ook zeer voorspelbaar, in die zin dat ze bijna dag-op-dag samenvielen met de “gemiddelde baby”, maar toch waren we bijna euforisch bij elke nieuwe stap. Hoewel we minder spanning hadden verwacht bij een tweede, is het nu nog spannender geworden, omdat de voorspelbaarheidsfactor er niet meer is. Bij Thibault was het uiteraard wel al snel duidelijk dat hij niet uit zichzelf zou leren zitten, dus werd het heel intensief oefenen. Naast de kine die Thibault tweemaal per week krijgt, oefenden we ook druk thuis, zowel ’s avonds als in het weekend en leerden we Kristel, Cynthia, Pattie en de grootouders de oefeningetjes om Thibault te stimuleren.

13497824_1299996163363439_1366693877812078499_o

Thibault was bijna 11 maanden en allesbehalve lui of onzeker. Integendeel; met grote gedrevenheid en een torenhoge motivatie, heeft hij hier maandenlang voor gewerkt. De laatste maand leek er schot in de zaak te komen en al wekenlang zeiden we bijna dagelijks tegen elkaar dat het nu wel niet meer lang zou duren. En net wanneer we er ons hadden bij neergelegd dat het nog niet voor meteen was… tadaaaa… verraste hij ons op 19 juni. Onder luide aanmoedigingen van mama en papa én enthousiast bravo-geroep met bijhorend applaus van grote broer Guillaume, triomfeerde hij en hield dit voor de eerste keer wel minutenlang vol. Nu ja, toch minstens een volle minuut. (Mama’s universele recht om de prestaties van de kindjes lichtjes te overdrijven :-).)

Na drie zware maanden trainen, voelde dit als het halen van een olympische medaille. Als ik dan de glinstering en de triomf in Thibault zijn ogen zie, weet ik dat hij er ook zo over denkt.

Er is uiteraard nog een lange weg te gaan, maar mama, papa en grote broer Guillaume zijn al heel tevreden en apetrots!

Groetjes
Kris
XxX

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s